Resedagbok, dag 1

 

Vi kommer för tillfället inte åt att publicera på resedagboken som vi skapat med alias henrikmaria, så vi börjar vår logg här.

 

Hej mödrar och fädrer, bröder och systrar, vänner och ovänner.

Vi började med att i sista minut sätta oss på bussen till Umeå, därifrån ta flyget ner till Stockholm. Där gästade vi Simon, som såg till att vi laddade upp med mat före resan :)

Dagen före avresa till Bangkok fixade vi internationellt körkort, bokade nytt hotell, efter att fått besked om avbokning på det ordinare och Henke införskaffade sig en OXO 750 - nöjd :)

 

Den långa resan hit var minst sagt påfrestande med brist på främst sömn, men även näringsrik kost. Vi landade väldigt trötta i Bangkok kl 06 på morgonen. Under flygresan satt vi bredvid en pratsam pensionerad äldre herre som hade funnit kärleken här i Thailand med en thailändska, som tydligen var besatt av svensk-thailändska barn. Ja, en stereotypisk fördom i ett nötskal uppfylld - check. Nu gick inte vårat flyg till Krabi förrän 16.50, så vi hade alltså lite tid att döda. På bangkok flygplats hann vi med följande:
  • ·         Se en tjock tjej med piercing vid stjärtskåran
  • ·         Sova en stund på ett par metallbänkar
  • ·         Försöka få tillgång till Wi-Fi
  • ·         Äta några muggar av världens starkaste nudlar
  • ·         Sova litegrann till
  • ·         Frysa, tvärtemot vad alla sagt
  • ·         Springa på långa rullband
  • ·         Uppskatta antal anställda på flygplatsen till 10 000 människor
  • ·         Sova i gaten en stund

Till slut fick vi boarda och flyga till Krabi. På flygplatsen i Krabi lyckades vi hitta ett finskt par som också skulle ta taxi till Ao Nang vilket resulterade i bra pris, 30kr/pers för ca 1h körning. Väl framme vid Cozy Place så var vi inte riktigt med på vad som hände, men vi blev ledda över gatan till ett annat hotell; Helena Resort. Vi var för trötta för att orka tjafsa eller förstå och vi hamnade hur som helst i ett mycket fint hotellrum. Efter en ordentlig(och gudomligt underbar) dusch och 14 timmars sömn vaknade vi hyfsat pigga och muntra. Resterande tid av dagen har vi tagit det rätt lugnt, intagit helt okej föda, legat i och vid poolen och införskaffat ett par saker vi känt behov av. Vi konstaterade genast att Ao Nang är mycket turistinvarderat och inte skiljer sig alls från tidigare charterresmål, bortsett från de mindre påträngande inkastarna. Vårt nuvarande och första hotellrum håller som sagt högre klass än vi förväntade oss och vi ska därför försöka få bo här några dagar till. Det verkar dock tveksamt när vi frågade idag, men vi skulle kolla igen imorgon.

Vi har mer eller mindre bestämt att vi ska börja med en veckas väldigt lugn semester för att acklimatisera oss och få en grundbränna

Dagens aktiviteter/prövningar:

  • ·         Sovit
  • ·         Ätit
  • ·         Dyklektioner för Maria (Av Henrik)
  • ·         Prut-träning för Maria – Började tungt, men slutade med en bra deal på en hatt

Maria säger hejdå till hundarna

Maria tvingar i sig en besk drink på planet

Hotellrummet

Hotellrummet

 

Vi vet, inte så roliga bilder. Kommer förhoppningsvis i framtiden

/H&M


Kommentarer
Postat av: linnea

Oj vad fint hotellrummet såg ut :) och snygg frissa du skaffade dig, annorlunda :) fränt att du vågar testa nya saker till skillnad från vissa andra hehe.



res lugnt :)

2010-02-15 @ 18:52:09
URL: http://linneah.devote.se
Postat av: Saga

Percing i stjärtskåran? skulle det va snyggt? :) din pappa var inne idag och undrade om jag hört något från dig, så nu måste jag väl hålla mig uppdaterad så jag kan säga "jajjemen" nästa gång :) hoppas ni får det bra :)

2010-02-15 @ 18:58:19
Postat av: Rebecka

Men oj vad roligt att höra av er redan nu! Det låter bra att ni kommit fram välbehållna :) Näringsfattig kost på planet alltså? Blev det bara chips, choklad och jordnötter? ;)



Hotellrummet såg väldigt lyxigt ut. Vilka häftiga handdukselefanter! En sådan skulle ju jag med vilja ha! Det kallar jag service när den är som bäst. Hur är utsikten?



Det lät verkligen som hemska prövningar ni får utstå idag.... Jag tycker så synd om er. ELLER INTE!Njut för mig med och gör mig mer avundsjuk när ni skriver nästa gång :) Vilket jag hoppas är snart.

2010-02-15 @ 19:04:50
URL: http://ircl.blogg.se/
Postat av: pain

öh, det där hotellet såg DYRT ut.. Ja jag säger då det, dom som fick det bäst..

2010-02-15 @ 19:18:38
Postat av: Niddjy

Shit vilken nice hotellrum! ;)

2010-02-15 @ 19:19:13
Postat av: TK

Härligt att höra att ni kommit fram väl behållna, och lyckades få ett bra hotell :) Jag väntar med spänning på att få fortsätta läsa om er resa!

2010-02-15 @ 19:48:45
Postat av: jenny

Ååh.. jag är inte alls avensjuk :P Ha så kul o mkt bilder vill vi se! :)

2010-02-17 @ 14:07:14
URL: http://snaize.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0